Care sunt tendințele anului 2022 în designul interior?

Care sunt tendințele anului 2022 în designul interior?

Conexiunea dintre design interior și stabilitatea emoțională a fost studiată în amănunt de către mulți specialiști. Mental Health Foundation a descoperit că anxietatea și depresia sunt cele mai frecvente stări mintale care afectează succesul oamenilor în viață. An de an, apar noi tehnici și abordări ale amenajărilor interioare care ajută la reducerea acestor stări negative. Tendințele anului 2022 în designul interior combină confortul, arta și sustenabilitatea, cu un mod simplu și practic de a trăi în armonie cu natura. 

Nevoia de a crea spații care să ne stimuleze creativitatea și să ne transmită mai multă energie a crescut odată cu mutarea activităților profesionale și personale în casă, datorită pandemiei. Pentru ca timpul petrecut înăuntru să fie cât mai plăcut, merită să investim într-un decor care să ne inspire și să ne încarce plăcut emoțional. 

Descoperă în rândurile ce urmează cele mai noi tendințe ale designului interior din 2022 și alege să le aplici pe acelea care ți se potrivesc cel mai bine. 

Mobilier multifuncțional și spații flexibile

Mobilier multifunctional si spatii flexibile


De când petrecem mai mult timp acasă, am început să regândim camerele din locuința noastră, devenind mai puțin important felul în care arată și mai mult important confortul pe care ni-l oferă. A trăi cât mai practic este o tendință adoptată tot mai mult, introducând adaptabilitatea și versatilitatea în modul nostru de viață.

Sistemele inovative ne ajută să ne transformăm orice spațiu într-unul multifuncțional, aducând idei mărețe chiar și pe suprafețe mici. Mobilierele convertibile sunt soluția potrivită pentru o depozitare organizată, economisirea spațiului interior și optimizarea încăperii.


Sustenabilitate prin materiale naturale

Sustenabilitate prin materiale naturale


Produsele inovative au la bază ideea de sustenabilitate. Este în responsabilitatea noastră să ne preocupăm atât de sănătatea personală, cât și de a mediului înconjurător. Natura este mama noastră, cea care ne eliberează mintea de gânduri toxice și ne încarcă sufletul cu emoții calde. Prezența ei prin materiale naturale, precum lemn, ceramică, bumbac, in, lână sau piatră reușește să schimbe întreaga vibrație a casei noastre. 

O încăpere decorată cu produse din materii naturale este învăluită într-o profundă liniște și o atmosferă primitoare, care reduce stresul și elimină tensiunea acumulată în urma rutinei. Piesele de mobilier recondiționate și obiectele decorative din materii reciclate sunt, de asemenea, o soluție înțeleaptă pentru planeta noastră.


Design 3D

Design interior 3D


Arta 3D pare să fie noua modă care aduce plus valoare locuinței. Elementele de decor 3D sunt îndrăgite de iubitorii de artă și de cei care doresc să iasă din ordinar, căutând mereu ceva diferit și ieșit din comun. Casa prinde un contur dinamic cu ajutorul acestor elemente decorative interesante, iar mintea noastră are ocazia de a scăpa de rutină sau mecanicitate.

Pe lângă creativitate, designul 3D oferă încăperii un contrast estetic și profunzime vizuală. Aceste calități au puterea de a ne ține captivați de decor și să ne inspire în activitățile de zi cu zi. 


Minimalism combinat cu accente retro/vintage

Minimalism combinat cu accente retro/vintage

Conceptul de minimalism ne-a învățat că putem face mai mult cu mai puțin. Acest stil aduce eficiență și lasă în urma sa ordine. Minimalismul nu este doar o tendință de design, ci este un mod de a trăi. Pentru a ne desfășura activitatea de acasă, avem nevoie doar de unele lucruri esențiale. Spațiul minimalist include un mobilier practic și obiecte decorative cât mai simple, trăsături regăsite în majoritatea produselor D E C O R I S S.

Însă, pentru a rupe monotonia și a aduce o pată de culoare locuinței, putem combina stilul minimalist cu efecte retro sau vintage. Aceste texturi jucăușe ne induc atmosfera anilor 70, oferind personalitate și un aer cinematic locuinței. 


Palete de culori calde

Palete de culori calde

Monocromatica este de domeniul trecutului. Albul a fost folosit prea mult în amenajările interioare și chiar dacă transmite ordine și puritate, nu atinge nivelul de căldură și confort pe care ni-l dorim acum. Culorile calde în designul interior este rețeta pentru o stare de liniște și obținerea acelui sentiment primitor, de acasă. 

Tonurile calde sunt obținute și prin integrarea lemnului în decorul casei printr-o măsută de cafea sau rafturi de perete, dar și din alte materiale naturale, care invită corpul, mintea și sufletul la odihnă. Lumina naturală joacă un rol important în recepționarea stimulilor vizuali, fiind recomandate ferestre mari și spații orientate spre vest. Nuanțele calde au efecte psihologice de calmare, îmbunătățindu-ne starea de spirit. 


Spații înverzite cu plante naturale

Spatii inverzite cu plante naturale


Plantele dau viață locuinței. Ele aduc culoare încăperii și armonie ambientului, completându-se perfect cu niște suporturi de plante din lemn. Plantele de interior purifică aerul și contribuie la sănătatea noastră. Verdele cu care ne umple locuințele are un efect calmant, care revigorează și scade nivelul de stres. 

Plantele de interior sunt un portal direct spre natură. În acest fel, putem fi conectați în mod continuu la energia ei și să ne bucurăm de beneficiile vizibile pe care le are asupra stării noastre interioare. 


Obiecte decorative supradimensionate

Obiecte decorative supradimensionate


Jocul cu dimensiunile poate fi o modalitate foarte interesantă de a scoate diverse detalii în evidență. Obiectele decorative supradimensionate acaparează repede atenția și implică dinamica în designul interior. 

Corpurile de iluminat, vazele și elementele sculpturale în proporții exagerate pot fi soluția potrivită pentru amenajarea unui spațiu estetic sau pentru completarea unui colț gol din încăpere. 


Suprafețe și obiecte inspirate din natură

Suprafete si obiecte inspirate din natura


Natura renaște în locuințele noastre prin suprafețe și obiecte cu texturi imperfecte, autentice și inspirate din realitatea lumii exterioare. În ultimii doi ani, nevoia de a întări legătura cu natura a fost amplificată, astfel această nouă tendință ne oferă prilejul de a o simți cât mai aproape de noi. 

Natura brută descoperită în aceste materiale adaugă profunzime și vitalitate încăperii, dăruindu-ne o ambianță caldă și liniștitoare. Micile minuni pământești sunt transformate în obiecte decorative pline de viață, folosindu-se cristale strălucitoare, marmură bogată, lemn, piatră sau argilă. Piesele decorative preiau aspecte din flora exotică și au motive faunistice, pentru a imita echilibrul din natură. 


Forme curbate, rotunjite și organice

Mobilier cu forme curbate, rotunjite si organice


Un aspect curbat și rotunjit este perceput ca fiind sigur, prietenos și primitor. Aceste forme surprinse cu abundență în piesele de mobilier, dar și în obiectele decorative conferă feminitate și încredere spațiului interior. 

Liniile rotunjite, armonioase și organice aduc o notă romantică și o energie liniștitoare camerelor. Prin ele se transmite ideea de continuitate și delicatețe. Mobilierul devine din ce în ce mai rafinat și apare îmbinarea formei cu funcția, care, împreună, oferă confort, impact și sensibilitate locuinței. 


Mobilier longeviv, de calitate superioară

Mobilier longeviv de calitate superioara


Un mobilier estetic, dar nerezistent va aduce doar costuri suplimentare. Dacă este să ne gândim pe termen lung, cea mai inteligentă și eficientă alegere este mobilierul realizat din materiale calitative, precum lemnul masiv sau piatra. 

Mai ales acum, când spațiile devin multifuncționale, avem nevoie de piese de mobilier durabile, pentru a rezista la cât mai multe utilizări. Acestea se păstrează foarte bine în timp și oferă eleganță prin aspectul superior și textura materialului.


Alege produse decorative realizate în România

Oricare ar fi tendințele designului interior din anul 2022, nu trebuie să le privești drept reguli sau condiții. Consideră-le ca pe niște idei care să te ghideze în descoperirea propriului tău stil în amenajările interioare. Confortul și liniștea casei tale pot fi obținute alegând ceea ce simți că ți se potrivește cel mai bine. 

Procesul de (re)decorare a locuinței poate deveni uneori obositor, însă dacă îl privești dintr-o perspectivă mai creativă, o să ajungi chiar să te distrezi și să îți descoperi noi laturi personale. Important este să îți concentrezi energia asupra elementelor esențiale, fără să te pierzi în detalii irelevante. 

Oferă atenție elementelor de o calitate superioară și materialelor naturale, pentru a-ți asigura rezistența la multiple întrebuințări și a petrece timp în prezența naturii, chiar acasă la tine. 

Dacă ai nevoie de mai multă inspirație, vizitează paginile de produse D E C O R I S S și descoperă esența naturii în piese decorative durabile și pline de vitalitate, realizate din materii prime naturale în România. 

Dacă îți dorești să fii notificat/ă atunci când postăm următoarele articole pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter! 
Lasă-ne adresa ta de email în căsuța de mai jos.
Trimite

Suport clienti 09:00 - 17:00

0751 970 689 contact@decoriss.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!