Creează-ți locul perfect pentru citit

Creează-ți locul perfect pentru citit

Timpul trece mai plăcut atunci când faci lucruri utile pentru tine. Unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri pe care le poți adopta este cititul zilnic. Cititul stimulează mintea, dar o și liniștește. Indiferent că faci asta cu scopul de a învăța lucruri noi, a-ți dezvolta vocabularul sau pur și simplu pentru a-ți lăsa mintea să zboare departe de problemele cotidiene, mediul în care alegi să citești va avea un impact direct asupra felului în care percepi viziunea autorului. 

Dacă pasiunea ta este cititul - și cred că este, altfel probabil nu te-ai afla pe această pagină de articol - atunci locul de citit, pe care îți recomand să-l creezi, va deveni locul tău preferat de acasă. Acolo vei avea parte de relaxare, momente de contemplare, vieți trăite în lumi nemaivăzute și multe gânduri revelatoare. 

Presupunând că vei petrece mult timp cu cartea în mână, ar fi indicat să ai un spațiu comod, practic și care să-ți aducă bucurie. Așadar, pune-ți amprenta asupra locului de citit prin note personale, dar nu uita să îl și gândești strategic. 

cititul stimuleaza mintea

 

Amenajează locul pentru citit cât se poate de practic

 

Pentru a te putea cufunda în lectură într-un mod cât mai plăcut, ai nevoie de câteva elemente esențiale care îți pot îmbunătăți experiența ca cititor. Oricât de simple și de evidente ar părea ele, sunt cu adevărat importante.

Asigură-te că ai o lumină bună. De preferat ar fi să alegi un loc de lectură într-o încăpere luminoasă și aproape de geam, pentru a te bucura de lumina soarelui în timp ce răsfoiești cărțile tale preferate. Dacă nu ai această ocazie, o lampă de podea sau veioză cu o lumină caldă poate fi soluția potrivită. În acest fel, îți protejezi ochii fără să îi suprasoliciți la întuneric sau la o lumină mult prea puternică. 

Aranjează-ți cărțile pe niște rafturi din apropiere. Dă valoare etajerelor prin bogăția ce se află în interiorul cărților și lasă frumusețea coperților să îți stilizeze spațiul. Simțindu-le aproape de tine vei avea ocazia să le admiri în scurtele pauze dintre capitole și să le rearanjezi ori de câte ori ai noi idei de design. 

Alege un fotoliu moale sau o canapea confortabilă, în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru a-ți menține postura în mod corect și corpul relaxat. După o zi lungă petrecută în picioare sau în scaune rigide, corpul tău are nevoie de un mediu odihnitor, unde se poate destinde. 

Așază o măsuță lângă tine. În acest fel poți cu ușurință să mai sorbi din cana cu ceai sau cafea, dar și să te lași în vraja paharului de vin în timp ce asculți o muzică clasică pe fundal. Această măsuță îți va fi de folos și să-ți lași telefonul suficient de departe de tine cât să nu te distragă de la citit, dar suficient de aproape cât să poți răspunde apelurilor importante. 

Bineînțeles că lumina, rafturile, fotoliul sau masa sunt factori esențiali în crearea unui mediu confortabil, însă decorul este cel care dă o notă magică încăperii. 

 

Încarcă-ți bateriile cu un decor natural


De ce să alegi între lumea naturală și cea materială, când poți aduce natura la tine acasă?

Creează-ți o ambianță susținută de energia naturii, care să te încarce cu vitalitate și să-ți aducă liniște interioară. Oferă colțului tău de citit bogăția produselor decorative realizate din materii prime naturale și lasă-te încărcat/ă de puterea transformatoare a acestora.

Decorul din casă este felul tău de a vorbi cu tine și despre tine. Strecoară pe rafturile cărților tale preferate obiecte decorative pline de expresivitate și bune intenții, precum sunt ghivecele din ceramică pictate manual, care să îți transmită bucuria cititului sau a mirosului de cărți.

ghiveci decorativ alb cu text

Simte emoția sinceră din spatele acestui ghiveci din ceramică, caligrafiat manual, care a fost creat pentru a-ți reaminti că în fiecare zi poți găsi motive de bucurie. Ochii văd ceea ce vor să vadă, așadar propune-ți să observi cât mai multe binecuvântări, ca de exemplu această mică floare delicată sau biblioteca ta care a evoluat odată cu tine. 

Împrospătează aerul și dă culoare camerei prin câteva aranjamente florale, așezate frumos într-o vază din lut sau din ceramică cu ilustrații inspirate din natură. Vaza este un element de decor care se integrează de la sine în povestea locului tău pentru citit, ridicând instant vibrația încăperii.

vaza ceramica cu ilustratia marii alb cu albastru

Permite vazei cu flori să devină doza ta zilnică de energie și de inspirație, care să îți încânte privirea și lumineze ideile. Cu siguranță, va fi cea mai plăcută companie pentru o lectură de calitate.


Nu se poate să ai un moment special pentru tine fără un pic de răsfăț dulce. Recipientul decorativ din ceramică are dimensiunea perfectă pentru câțiva biscuiți sau niște bomboane de ciocolată. Precum bine se cunoaște, ciocolata neagră are multiple beneficii, printre care și îmbunătățirea funcționării creierului și scăderea presiunii arteriale. 

recipient din ceramica pentru biscuiti cu ilustratie de fluture

Ilustrația inspirată din lumea necuvântătoarelor este elementul care te aduce mai aproape de natură. În cazul de față, fluturele simbolizează metamorfoza - un proces evolutiv nedirijat. Cât de uimitor și de revelator este să îți imaginezi că nici fluturele nu s-a născut cu aripi, ci și-a început viața sub formă de omidă, după care s-a transformat într-o misterioasă crisalidă și doar în ultimele etape ale vieții sale a devenit o rară frumusețe cu aripi, zburând spre cer. 
Procesul fluturelui poate fi asemănat cu procesul tău evolutiv, cu care trebuie să ai răbdare și în care trebuie să crezi.

Prinde aripi cu obiceiuri sănătoase, precum cititul și oferă-ți luxul de a-ți transforma locul de lectură într-o oază de liniște cu ajutorul accesoriilor decorative inspirate și create din dragoste pentru natură.

Timpul petrecut în mini biblioteca ta se va simți altfel cu un decor natural. Esența copăceilor care încă trăiește în paginile cărților tale va ajunge din nou acasă.

Cu bucurie,
D E C O R I S S 
🌿

Dacă îți dorești să fii notificat/ă atunci când postăm următoarele articole pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter! 
Lasă-ne adresa ta de email în căsuța de mai jos.
Trimite

Suport clienti 09:00 - 17:00

0751 970 689 contact@decoriss.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!