Descoperă care sunt tendințele design-ului interior pentru 2021

Descoperă care sunt tendințele design-ului interior pentru 2021
La fel ca în fiecare an, tendințe noi și importante pentru design-ul interior ies la suprafață. Deși mare parte dintre noi ne decorăm locuințele după gustul și asemănarea noastră, tendințele nu sunt deloc niște aspecte întâmplătoare expuse de dragul de a umple reviste sau pagini de internet. Din contră, ele ne oferă soluții pentru a ne simți cât mai bine și confortabil în locul numit acasă. Aceste soluții/tendințe sunt influențate de psihologia și comportamentele în continuă schimbare pe care noi, oamenii, le avem.

Specialiști din întreaga lume studiază impactul comportamentului și schimbarea constantă a preferințelor consumatorilor care, drept urmare, dictează trendurile în toate ariile de activitate, și nu doar în cele care vizează design-ul interior. Se poate spune, în acest fel, că trendurile sunt rezultatele îndelung căutate ale unei întregi industrii globale.

În prezent, când mare parte dintre noi ne desfășurăm nu doar viața personală, dar și cea profesională în spațiile de acasă, suntem determinați să căutăm soluții pentru a avea o casă cât mai primitoare și confortabilă. Astfel, aceste soluții care sunt, de fapt, răspunsurile la întrebările noastre despre amenajarea locuințelor, se găsesc foarte simplu în tendințele actuale ale design-ului interior. Cele din 2021 ne vorbesc despre decoruri armonioase, confortabile, elegante, pline de căldură și de viață.  

Te invităm să descoperi tendințele design-ul interior din acest an în rândurile de mai jos. 😊

Materiale naturale în casa ta

Introducerea elementelor și materialelor naturale în spații interioare este și va rămâne cea mai importantă tendință care nu se va demoda niciodată. După părerea noastră, acest trend rămâne unul dintre cele mai importante pentru starea de bine și confort a oamenilor în spațiile interioare de acasă. 

Lemnul, resursa naturală din care sunt realizate piesele de mobilier D E C O R I S S, se află în topul materialelor recomandate pentru amenajările interioare din 2021 și este, totodată, una dintre principalele resurse care aduc natura în casa ta. Acest element oferă creativitate prin desenul special și unic al fiecărei specii de lemn, dar și eleganță și durabilitate în timp a fiecărei piese pe care o poți avea din lemn masiv.



Timpul pe care marea majoritate dintre noi l-a petrecut acasă în 2020 ne-a determinat să conștientizăm importanța de a avea elemente ale naturii aproape de noi. Astfel, integrarea lemnului și a plantelor naturale este cea mai bună alegere pe care o putem face pentru decorarea spațiilor interioare.

Alături de lemn, metalul, sticla și piatra sunt în topul materialelor pentru design-ul interior din acest an. Toate, cât și fiecare în parte, contribuie la efectul „wow” pentru interioarele locuințelor, oferind o notă elegantă și complet diferită de alte materiale sintetice care se pot folosi.


Nuanțele pământului în casa ta

Bineînțeles, fiecare început de an vine și cu o paleta de culori proprie. Această paletă face acum referință, în totalitate, la culorile pământului precum sunt nuanțele ruginii, verzi-calde, maronii etc. Și în cazul stabilirii acestei palete de culori a contat enorm îngrădirea libertății de a petrece timp în natură în anul 2020. Astfel, în 2021 se pune accent pe internalizarea atmosferei de afară și prin paleta de nuanțe specifică pământului. 

Unul dintre institutele de prognoză ale tendințelor a desemnat culoarea anului 2021 ca fiind AQUA, întâlnită și sub denumirea A.I.AQUA, o nuanță maritimă de albastru, asemeni cerului când este perfect senin și însorit. Aqua este o culoare calmă, dar totuși îndrăzneață datorită vibe-ului pe care îl transmite – vibrația oceanului în imediata apropiere. Nuanța este asociată totodată cu o stare de pace și confort, oferind un aer modern și perfect contemporan. După părerea noastră, Aqua este exact ceea ce aveam nevoie pentru interioarele caselor noastre, după un an tumultuos și cu mult prea mult timp petrecut acasă. 

 


















Pe de altă parte, Institutul American Pantone, cea mai cunoscută și populară agenție de trend forecasting, a desemnat într-un mod neobișnuit culorile anului (două la număr) ca fiind Ultimate Grey – griul pal și Iluminating – Galben vioi și plin de viață. Ultimate Grey este emblematic pentru elemente solide, pe care ne putem baza. Este culoarea pietricelelor de pe plajă și care exprimă capacitatea de a rezista testului timpului. Această culoare asigură liniștea, sentimentele de calm și stabilitate. Pe cealaltă parte, Iluminating este galbenul luminos și vesel care strălucește cu vivacitate, răspândește căldură și energie solară. Cele două culori ale anului, conform cu Institutul Pantone, oferă acel echilibru atât de necesar pentru decorul caselor noastre - ne oferă libertatea unei extravaganțe prin galbenul luminos, dar estompează efectele acestei culori puternice prin calmul și stabilitatea griului pal. 
 


















Toate cele trei nuanțe principale de culoare, din acest an, ne aduc bucuria unor mici părți din natură chiar în casele noastre. 
 

Texturi naturale în casa ta 

În ceea ce privesc materialele textile, tendințele anului 2021 vorbesc despre înlocuirea fibrelelor sintetice cu cele naturale precum este bumbacul, mătasea, inul sau chiar lâna. Alegerea acestor opțiuni pentru perdele, covoare sau cuverturi, vor oferi o calitate a vieții net superioară oricăror altor materiale textile. Nu uitați însă să alegeți materialele textile în nuanțele anului 2021, pentru un efect cel puțin dublu. 😊

 


















În încheiere, suntem convinși că dintre toate tendințele design-ului interior din acest an, fiecare dintre noi ne vom găsi cea mai potrivită soluție pentru a ne simți confortabil și împliniți în spațiile de acasă!
Indiferent de potrivirea fiecăruia, sfatul nostru este să nu uitați să includeți natura în casele voastre, fie că este vorba de piese de mobilier din lemn masiv, plante decorative sau orice alte elemente naturale. În fapt, natura reprezintă sursa de viață și de energie. 😊

Cu bucurie și mult drag de natură,
 
Echipa D E C O R I S S



 

Dacă îți dorești să fii notificat/ă atunci când postăm următoarele articole pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter! 
Lasă-ne adresa ta de email în căsuța de mai jos.

Trimite

Suport clienti 09:00 - 17:00

0751 970 689 contact@decoriss.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!