Beneficiile lemnului și cum ne influențează acesta starea de spirit fizică și mentală

Beneficiile lemnului și cum ne influențează acesta starea de spirit fizică și mentală

Atunci când alegem să integrăm diverse produse în casele noastre, cel mai adesea nu ne gândim la influența indirectă, dar extrem de importantă, pe care acele produse o au și o vor avea asupra noastră și a stării fizice și mentale. Deseori, ne uităm la formă și prea puțin la fond. Devine însă tot mai important să privim lucrurile mai în esență și să înțelegem rolul fiecăruia în viața noastră. Noi, la D E C O R I S S, avem un crez care se potrivește perfect acestui context, astfel că îl împărtășim cu voi, chiar aici: toate au un scop și scopul trebuie aflat 😊

Așadar, ne dorim să venim cu acest articol în întâmpinarea întrebărilor voastre referitoare la scopul lemnului, dincolo de rolul estetic pe care acesta îl are. Nu doar pentru că este resursa naturală principală pentru piesele de mobilier decorativ din portofoliul D E C O R I S S, dar și pentru că are atât de multe implicații benefice asupra stării noastre fizice și mentale. 

Evident, o resursă naturală care este, chiar și în viața de zi cu zi, atât de vitală nouă, nu are cum să aibă implicații negative asupra noastră. Însă, cu siguranță, nu suntem conștienți de multitudinea de beneficii pe care ni le oferă, iar asta în mod special atunci când alegem să integrăm lemnul în casele noastre, în locurile unde petrecem cea mai mare parte din timp, în special acum, în contextul pandemiei. 

Așa cum ne place să spunem, lemnul este resursa care aduce beneficiile naturii în casele noastre. Iar despre natură, la modul general, știm cât de mult bine ne face. 😊

 


Folosit încă din vremurile antice, lemnul a însoțit viața omului în nenumărate forme, de la unelte și până la obiecte atât de necesare pentru casă. Însă, în ultimii ani au ieșit la lumină adevăratele beneficii pe care lemnul le are asupra noastră. Aceste beneficii nu sunt doar de natură materială, așa cum se considera până de curând, ci au devenit tot mai mult de natură imaterială, chiar psihologică, fapt care a făcut ca lemnul să fie atât de recomandat și utilizat pentru spațiile interioare și nu numai. 

În primul rând, lemnul ne oferă prilejul de a ne reconecta cu natura chiar și atunci când ne aflăm acasă, la birou sau în alte locuri interioare. Este resursa care oferă multitudinea de beneficii pe care le primim ca urmare a petrecerii timpului în natură. 

În al doilea rând, lemnul, prin căldura pe care o emană și confortul sporit, ajută la scăderea tensiunii arteriale, reduce bătăile inimii și, ca o consecință, ajută la reducerea nivelului de stres din organism. Simpla prezență a lemnului contribuie la toate acestea într-un mod pe care nici măcar nu îl simțim, iar sănătatea noastră este mult păstrată sub control doar având lemnul aproape. 

În al treilea rând, prezența lemnului, prin textura și culoarea lui, îmbunătățește semnificativ starea emoțională, de spirit, stima de sine și interacțiunea socială. Deoarece emană confort și liniște, ne oferă prilejul perfect de a ne reconecta cu noi înșine și, astfel, de a cladi o bază puternică pentru relația noastră cu cei din jur. 

 


De asemenea, lemnul ajută la îmbunătățirea calității aerului. E bine știut faptul că lemnul absoarbe sau degajă umiditate în aer și astfel reglează calitatea acestuia. În forma lui de la natură, este înzestrat cu o umiditate naturală, dar pentru a putea fi prelucrat și transformat în diverse forme, are nevoie să fie uscat. Totuși,  așezat în spații interioare, cu umiditate excesivă sau insuficientă, lemnul începe să “lucreze”, respectiv va absorbi umiditate dacă aceasta este în exces sau va degaja umiditate dacă aceasta este insuficientă. Tot acest proces contribuie semnificativ la îmbunătățirea calității aerului. 

Nu în ultimul rând, un aspect foarte important pe care lemnul îl are în viețile noastre, este faptul că ajută la stocarea cantității de carbon emisă în atmosferă, ceea ce contribuie la combaterea schimbărilor climatice. Pe de altă parte, lemnul utilizat în sectorul producției folosește un nivel redus de energie, ceea ce înseamnă o cantitate mult mai mică de CO2 emisă în atmosferă. 

Multiplele beneficii și avantaje pe care lemnul le aduce în viața noastră, atât din punct de vedere material, dar mai ales din punct de vedere psihologic, ne oferă o bază importantă și valoroasă în luarea deciziilor pentru casele noastre și alte spații interioare unde ne desfășurăm viețile. Chiar dacă lemnul are o valoare financiară mult mai mare decât multe alte opțiuni care există pentru "îmbrăcarea" spațiilor interioare, acesta merită pe deplin investiția.

 


V-am mai spus cât de mult iubim noi lemnul? Sperăm ca prin acest articol să ajungă și la sufletul vostru! 😊

Vă invităm să aruncați o privire prin portofoliul nostru de produse ca să descoperiți piese de mobilier decorativ din lemn masiv, realizate în România, ideale pentru a fi așezate în casa voastră și astfel să vă bucurați pe deplin de toate beneficiile pe care lemnul le oferă.

Cu bucurie și mult drag de natură, 
Echipa D E C O R I S S


 

Dacă îți dorești să fii notificat/ă atunci când postăm următoarele articole pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter! 
Lasă-ne adresa ta de email în căsuța de mai jos.

Trimite

Suport clienti 09:00 - 17:00

0751 970 689 contact@decoriss.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!