8 plante care purifică aerul din locuință

8 plante care purifică aerul din locuință

Plantele sunt adevărate purificatoare naturale de aer pe care trebuie să le avem în locuința noastră.

Studiul științific NASA cu privire la reducerea poluării aerului din interior ne dezvăluie că plantele au puterea de a elimina toxine precum monoxid de carbon, toluen, amoniac, benzen și nu numai. Acești poluanți ajung în încăpere prin fum, vopsele, lacuri, detergenți, produse pentru îndepărtarea petelor sau chiar materiale plastice.
Această ”magie” se întâmplă în timpul fotosintezei –  plantele transformă dioxidul de carbon pe care îl expirăm în oxigen proaspăt și, astfel, îndepărtează toxinele din aerul pe care îl respirăm.
Totodată, procesul de detoxifiere a aerului ajută și la menținerea unui nivel potrivit de umiditate în spațiile închise, crescând calitatea aerului inspirat.

 

Beneficii ale plantelor de interior pentru sănătatea noastră


Pe lângă abilitatea lor de a curăța aerul de substanțe poluante, aceste flori-minune contribuie la sănătatea noastră prin:

  • Stimularea creativității
  • Creșterea capacității de concentrare
  • Reducerea iritației la ochi, urechi, nas și gât
  • Prevenirea tusei și congestiei
  • Diminuarea stresului


De asemenea, trebuie să amintim că ele sunt cele care dau viață casei atât prin culoarea lor, cât și prin energia pe care o emană. 😊
 

Cele mai recomandate 8 plante care purifică aerul din locuință

  1. Feriga Boston (Nephrolepis exalta)
    Această plantă curăță aerul în special dintr-un loc răcoros, cu umiditate ridicată și lumină strălucitoare, fiind printre cele mai eficiente purificatoare de aer. Feriga Boston filtrează toxine precum xilen, formaldehidă, toluene și benzen.
                                                                                                                                                                
  2. Iedera englezească (Hedera helix)
    Această viță-de-vie perenă este foarte eficientă în reducerea particulelor fecale din aer, găsindu-și perfect locul în băi, dar nu numai. Totodată, contribuie la combaterea nivelului de mucegai din casă, eliminând până la 60% din mucegai în doar 6 ore. Pentru cei cu probleme de astm sau alergii, iedera englezească pare a fi remediul potrivit.                                                                                 
                                                                                                                                        
  3. Dracaena (Dracaena deremensis)
    Este soluția minune pentru niște mâini începătoare. Dracaena este recunoscută pentru sporirea calității aerului interior și ușurința cu care se întreține ca plantă. Se adaptează repede la încăpere și începe purificarea încă din primele minute în care a fost adusă.
    Nu se recomandă în cazul în care există animale de companie în casă, fiind toxică pentru câini și pisici.                
                                                                                                          
  4. Palmierul Areca (Chrysalidocarpus lutescens)
    Cu origini din Madagascar, Palmierul Areca aduce o vibrație înaltă în tonuri tropicale. Nu numai că purifică aerul, ci este recunoscut drept cel mai eficient umidificator natural. Ocupă locul 1 în studiul de la NASA despre plantele de interior.                                                                                                             
     
  5. Aloe Vera
    Pe lângă faptul că este ușor de îngrijit, Aloe Vera ajută atât la curățarea aerului, cât și la calmarea arsurilor și zgârieturilor. Frunzele plantei conțin un lichid bogat în vitamine, enzime, aminoacizi și alți compuși cu proprietăți vindecătoare și antibacteriene.
    Fiind o plantă iubitoare de soare, se potrivește pe pervazul geamurilor și este o companie minunată în bucătărie.                                                                                                                                    
  6. Crinul Păcii (Spathiphyllum)
    Se spune că este un simbol al simpatiei, înflorind cu petale albe aproximativ 2 luni pe an, primăvara. Dacă este îngrijit cu o cantitate mare de apă și o lumină moderată, Crinul Păcii va avea grijă să filtreze aerul din interior.
    Este bine de reținut că plata poate fi toxică dacă este consumată de copii sau animale de companie.  
                                                                                                                                            
  7. Ficusul de cauciuc (Peperomia Obtusifolia sau Ficus Robusta)
    Are aspectul unui mic copac, dar o putere intensă de filtrare a toxinelor din aer (benzen, formaldehidă și tricloretilenă), acționând și ca umidificator natural. Ficusul de cauciuc este o plantă relativ ușor de întreținut, care se dezvoltă frumos la un nivel potrivit de lumină.
    În cazul în care este consumat de către pisici sau câini devine dăunător.                                                                                                              
  8. Planta Șarpe sau Limba Soacrei
    Acest verde-dungat poate supraviețui cu puțină apă și lumină. Eliberează oxigen pe timpul nopții, îmbunătățind calitatea aerului din casă și oferind un somn mai liniștit. Datorită calităților sale, este una dintre cele mai bune plante pentru filtrarea aerului. 


Plantele de acasă merită toată grija noastră

Nu ajunge să aducem plantele la noi acasă și să le lăsăm să facă singure toată munca grea. Este nevoie ca și noi, la rândul nostru, să avem grijă de ele și să le oferim un mediu plăcut și un context satisfăcător. 

Pe lângă a le oferi apa, lumina, umiditatea și căldura potrivite, putem să adăugăm valoare la frumusețea lor prin suporturile de plante și ghivecele decorative create de oameni care poartă natura în suflet. 

Suporturile noastre pentru flori sunt realizate din lemn masiv, completând minunat decorul natural oferit de plante. Diversitatea tipurilor de suporturi oferă posibilitatea alegerii piesei potrivite în funcție de dimensiunile plantei, dar și de locul amplasării. Oricare ar fi decizia finală, produsele din lemn masiv vor da un ton autentic și rafinat oricărei încăperi interioare. 

Farmecul ghivecelor pictate manual constă în prezența delicată a pictorului în timpul procesului de creație și în unicitatea produsului final. Un ghiveci din ceramică pictat manual, așezat pe un suport din lemn masiv denotă nu doar eleganță, ci și un simț al esteticii reflectat în detaliile elementelor decorative.

Dăruiește plantelor tale calitate, așa cum și ele îți oferă! 😉

Descoperă chiar acum gama de produse D E C O R I S S pentru flori. 

Cu bucurie, 
D E C O R I S S 🌿

 
Dacă îți dorești să fii notificat/ă atunci când postăm următoarele articole pe blog, nu uita să te abonezi la newsletter! 
Lasă-ne adresa ta de email în căsuța de mai jos.
Trimite

Suport clienti 09:00 - 17:00

0751 970 689 contact@decoriss.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!